نحوه انتخاب انواع پمپ هیدرولیک
- 155
- 0
- دوشنبه 13 تیر 1401
پمپ هیدرولیک یکی از قطعات کاربردی در خودرو ها است که با داشتن قابلیت جابجایی مایعات با فشار بالا امکان پمپاژ آب و روغن را دارد، اما این نام تنها در صنعت خودرو سازی رواج ندارد بلکه در سال های گذشته به دلیل پیشرفت در علم و فناوری انواع پمپ ها هیدرولیکی به دنیای ساختمان سازی، کشاورزی، صنایع مختلف و... نیز راه پیدا کرده است و توانسته بخش عمده ای از میزان جابجایی سیالات و مایعات را بر عهده بگیرد. عملکرد انواع پمپ ها به گونه ای بوده که تولید کنندگان به منظور استفاده بهینه تر از آن، مدل های متنوعی را طراحی و تولید نموده اند و بدین ترتیب می توانید مدل های متفاوت از انواع پمپ ها با کارایی متنوع را در سایت قوام صنعت مشاهده نمایید.
پمپ هیدرولیک چیست؟
وجود برخی از قطعات در صنایع حکم آچار فرانسه را دارد که امکان انجام هر کاری را فراهم می سازد، انواع پمپ هیدرولیک نیز با داشتن قابلیت های متنوع که می توان انرژی مکانیکی را به هیدرولیکی تبدیل نماید و با فشار زیاد حجم عظیمی از سیالات و مایعات را جابجا نماید، تحولی چشمگیر در صنعت محسوب می شود. به طور عمده این محصول به دو روش عمل می کند که در روش اول میزان جابجایی با بار مثبت است و کاربرد های زیادی در صنعت دارد و معمولا عملکرد آن به صورت استاتیک و دینامیک است.
- عملکرد استاتیک
در این نوع عملکرد میزان فشار و جابجایی مایعات یکسان می باشد و شما به سادگی می توانید عملکرد پمپ را پیشبینی کنید، در واقع الگوی استفاده از آن برنامه ریزی شده است.
- عملکرد دینامیک
در این روش هر باز میزان فشار و حجم جابجایی با تغیراتی همراه است از این رو نمی توان یک الگوی برنامه ریزی شده و مشخص برای آن تعیین نمود.
استفاده از این نوع پمپ ها مزایای زیادی را به همراه دارد که شامل موارد زیر می باشد:
- بهرمندی از قابلیت فشار 1000 Psi و بیشتر برای جابجایی و انتقال
- تولید در ابعاد کوچک به دلیل طراحی فشرده
- بهینه سازی میزان استفاده در بازه حجمی مشخص شده
- تنوع در محدوده فشار و سرعت و قابلیت استفاده در بخش های متنوع
- انعطاف پذیری بالا و نصب ساده
اما در روش دوم میزان فشار و جابجایی با بار غیر مثبت است و عملکرد آن بالعکس میزان فشار است، به بیان دیگر در پمپ هایی با بار جابجایی غیر مثبت زمانی که میزان مصرف به حداکثر برسد فشار و جابجایی به حداقل خود می رسد و این در حالی است که در زمانی که الگوی مصرف به نقطه حداقلی خود برسد حجم جابجایی و فشار به بالا ترین حد خواهد رسید.
عملکرد پمپ ها به چه صورت می باشد؟
وجود کلمه فشار در تعریف پمپ های هیدرولیکی به گونه ای است که برخی تصور می کنند عملکرد پمپ ایجاد فشار است، خیر.
در واقع پمپ ها با ایجاد یک جریان قوی و سریع شرایطی را فراهم می نماید که به واسطه آن بتوان میزان زیادی از مایعات و سیالات را بر اساس یک الگوی برنامه ریزی شده جابجا نمود، البته گفتنی است که حجم جابجایی با توجه به نوع پمپ کاملا متفاوت است.
از دیگر عواملی که عملکرد پمپ ها را تحت تاثیر قرار می دهد، قطعات سازنده آن است که از مهم ترین آن ها می توان به شیر هیدرولیک اشاره کرد، این قطعه کاربردی قابلیت تنظیم و کنترل میزان فشار و حجم جابجایی ها را دارد از این رو می توان گفت که یکی از اصلی ترین بخش های سیستم های هیدرولیکی می باشد.
آشنایی با انواع پمپ هیدرولیک
با توجه توضیحات عنوان شده انواع پمپ های هیدرولیک که عملکرد متفاوت دارند در مدل های متنوعی طراحی می شوند که هر یک میزان فشار، قدرت و جابجایی مختلفی دارند و همین امر سبب شده که در صنایع مختلف مورد استفاده قرار بگیرند:
- پمپ دنده ای
- پمپ پره ای
- پمپ پیستونی
شیر هیدرولیک چیست؟
شیر هیدرولیک یا همان محافظ سیستم های هیدرولیکی یکی از کاربردی ترین قطعات به کار رفته در این سیستم ها است که قابلیت کنترل عملکرد آن را بر عهده دارد. از این قطعه بیشتر در پمپ های هیدرولیک با بار جابجایی مثبت استفاده می شود که قابلیت حفاظت از سیستم در برابر فشار های اضافه را داشته باشد.
نتیجه گیری
پمپ هیدرولیک کاربرد های زیادی در صنایع مختلف دارد و از این رو همه ساله با تغیرات چشمگیری همراه می شود ، همین امر سبب طراحی و تولید مدل های متنوعی از این قطعه شده است. فروشگاه های زیادی در زمینه فروش این تجهیزات اقدام می کنند که در این میان قوام صنعت با معرفی جزئیات بیشتری از انواع پمپ ها یک انتخاب ایده آل است.
ديدگاه های ارسال شده است