راهنمای دریافت حضانت فرزند طبق قانون جدید + قانون ملاقات فرزند
- 418
- 0
- شنبه 02 مهر 1401
چکیده : راهنمای دریافت حضانت فرزند طبق قانون جدید + قانون ملاقات فرزند | مشاوره حقوقی با بهترین وکیل پایه یک دادگستری شیراز حامد اسکندری
حضانت فرزند طبق قانون جدید با دستورالعمل های خاصی همراه شده است؛ به همین خاطر آشنایی با قوانین جدید این حیطه از اهمیت بالایی برخوردار است. به طور کلی نگهداری، مراقبت و پروراندن فرزند را حضانت می نامند و بر اساس قانون صلاحیت انجام این کار در هر پرونده بر عهده پدر، مادر، جد پدری، جد مادری و... گذاشته می شود.
قوانین حضانت در صورت فوت پدر یا مادر
بر اساس قانون اساسی کشور ما، پس از فوت هر یک از والدین، مسئولیت حضانت فرزند با دیگری است. اما در خصوص فوت پدر، ولایت کودک بر عهده جد پدری یا پدر بزرگ قرار می گیرد. مسئله ولایت با حضانت منافاتی نداشته و در شرایطی که ولایت بر طفل بر عهده جد پدری قرار داشته باشد، باز هم مادر از حق قانونی حضانت بهره برده و مسئول نگهداری از فرزندان خواهد بود.
البته استثنائاتی نیز در این حوزه وجود دارد؛ در شرایطی که جد پدری عدم صلاحیت مادر را برای نگهداری از فرزند اثبات کند، حضانت از او سلب شده و بر عهده پدربزرگ قرار می گیرد. برای این منظور جد پدری باید مدارک لازم را به محضر دادگاه ارائه دهد.
آشنایی با شرایط حضانت فرزند
قانون ملاقات فرزند، با شرایط به خصوصی برای پدر و مادر اجرا می شود. برخی از این شرایط را در زیر مشاهده می کنید:
- سلامت عقلی و روانی پدر و مادر شرط اساسی حضانت به شمار می رود.
- مسلمان بودن والدین
- فراهم کردن محل سکونت امن برای فرزندان
- عدم ازدواج مجدد زن پس از ازدواج
- سلامت والدین برای نگهداری از فرزند که از نظر جسمی و عملی بررسی می شود.
مدارک مورد نیاز برای حضانت فرزند
قانون جدید حضانت فرزند پسر و دختر برای احقاق حق مادران و پدران وضع شده است. در این خصوص فراهم آوردن مدارک مورد نیاز برای دریافت حضانت نیز اهمیت دارد. برخی از این مدارک شامل مدارک شناسایی مانند کارت ملی و شناسنامه فرد درخواست کننده حضانت فرزند، مدارک شناسایی فرزند، اصل سند طلاق والدین در صورت نیاز و... هستند؛ در صورتی که هر یک از طرفین خواهان اثبات عدم صلاحیت فرد مقابل برای نگهداری از فرزند باشند، باید مدارک و ادله کافی به دادگاه ارائه کرده و ضمیمه پرونده مورد نظر نمایند. پس از تکمیل مدارک لازم برای گرفتن حضانت فرزند پیگیری روند دادرسی در این پرونده ها آغاز می شود.
مراحل دریافت حضانت فرزند
برای دریافت حضانت فرزند دختر بعد از 18 سالگی، فرزند پسر بعد از 7 سالگی و... باید ابتدا دادخواست های مربوطه در دفاتر الکترونیکی قضایی ثبت شده و مدارک مربوط به این پرونده ها ارائه شوند. در شرایطی که زوجین پس از طلاق چنین دادخواست هایی را ارائه می دهند، باید شرایط قید شده در وکالتنامه طلاق را نیز ضمیمه پرونده مذکور نمایند.
پس از ارائه دادخواست های مربوط به تعیین مدت ملاقات با فرزند یا حضانت فرزند، در دفاتر مربوطه، روند پیگیری پرونده آغاز می شود. در صورتی که در این پرونده ها از خدمات مجرب ترین وکیل شیراز حامد اسکندری استفاده کنید و از راهنمایی های این وکلا بهره مند شوید، نتایج دادگاه به نفع شما خواهد بود.
دادخواست ملاقات با فرزند
در زمینه ملاقات والدین با فرزند یا فرزندان طلاق، قانون جدید ملاقات فرزند وضع شده که شرایط ویژه ای برای والدین اطفال به وجود آورده است. در این پرونده ها ابتدا یکی از والدین یعنی پدر و مادر برای ملاقات با فرزند خود دادخواست می دهد و سپس دادگاه در رابطه با این موضوع تعیین تکلیف می کند.
در صورتی که حق حضانت به یکی از والدین واگذار شود، از نظر قانون ولی دیگر طفل همچنان قادر به ملاقات با او خواهد بود. در صورتی که حضانت با پدر طفل باشد، مادر می تواند، در محل زندگی خود یا محل زندگی پدر طفل با او ملاقات کند و دادگاه خانواده در این زمینه حکم نهایی را صادر می نماید. پس از صدور حکم نهایی در رابطه با ملاقات با طفل، طرفین دعوی می توانند، ظرف مدت 20 روز اعتراض خود را نسبت به رای دادگاه اعلام کنند.
شرایط مکانی ملاقات با فرزند
در گذشته ملاقات با فرزندان در کلانتری انجام می شد که آثار نامطلوبی بر روحیه حساس فرزندان بر جای می گذاشت. در همین راستا با همکاری سازمان بهزیستی مکانی مناسب برای ملاقات فرزندان با اولیای آن ها در نظر گرفته شد. در صورت نیاز مددکاران اجتماعی و مامورین نیروی انتظامی نیز در این جلسات ملاقات حاضر می شوند.
شرایط سنی فرزندان در مسئله حضانت
بر اساس قوانینی که به تازگی در این زمینه وضع شده اند، حضانت فرزند دختر از تولد تا 7 سالگی با مادر است و از 7 تا 9 سالگی نیز به پدر سپرده می شود؛ پس از 9 سالگی فرزند دختر از مدار حضانت خارج می شود و خود برای این مسئله تصمیم می گیرد. وکیل مهریه در شیراز در این زمینه خدمات شایسته ای ارائه می دهد و مهمترین قوانینی که در این خصوص وضع شده اند را به شما معرفی می کند.
همچنین در رابطه با مسئله حضانت پسر نیز قوانینی مشابه وضع شده است. بر مبنای این قانون، حضانت پسران نیز تا 7 سالگی با مادر خواهد بود و از 7 سالگی تا 15 سالگی بر عهده پدر قرار می گیرد. پس از این مدت پسران خود برای سرپرستی و ادامه زندگی خود تصمیم می گیرند. در شرایط امتناع مادر از حضانت فرزند، این وظیفه بر عهده پدر قرار گرفته و او مسئول نگهداری از فرزندان خواهد بود و باید به وظیفه قانونی خود در قبال فرزندان عمل کند.
جمع بندی
افزایش آگاهی عمومی در خصوص شرایط نگهداری و حضانت فرزندان همیشه نتایج مطلوبی به دنبال داشته است. در همین راستا وکیل حرفه ای شیراز با نگارش این محتوای آموزشی سعی در افزایش آگاهی عمومی در حوزه قوانین مربوط به مسئله حضانت داشته است. شما می توانید، از این اطلاعات برای پیشبرد بهتر پرونده های حضانت یا سلب حضانت استفاده کنید. در صورتی که در جلسات مشاوره این وکلای کاردان حضور به عمل آورید، با بهترین راهکارهای قانونی و جدیدترین روش های پیگیری پرونده های مربوطه آشنا می شوید.
ديدگاه های ارسال شده است