«

هرآنچه نیاز است در مورد انیمیشن سازی بدانید

»
وب سایت سیما دانلود در ستاد ساماندهی پایگاه های کل کشور ثبت می باشد و مطابق قوانین این مرکز عمل می کند.
خرید
#simadl-1874

هرآنچه نیاز است در مورد انیمیشن سازی بدانید

انیمیشن یعنی نشان دادن تصاویر متحرک اینکه چطور این تصاویر حرکت می کنند یا توهم حرکت با خلق تصاویر متوالی را برای بیننده ایجاد می کند مانند فيلم برداري از حركت پديده هاي غير جاندار يا اجسام طبيعي و مصنوعي بي جان -كه به صورت احجام و اشكال هستند.

با روش های مختلفی از می توان انمیشن ساخت،بیشتر از روش های استفاده از کامپیوتر مرسوم است. نرم افزارهای مختلفی برای ساخت انیمیشن وجود دارد، ک هر کدام در زمینه های مختلف برتری های خود را دارند.

دسته بندهایی که می توان برای انیمیشن داشت عبارتند از: سنتی و مدرن و یا دوبعدی و سه بعدی.

انیمیشن سنتی تصاویر به صورت دستی چند ورق کاغذ را روی هم میگذاریم وحرکت تصاویر مرتب کنار هم قرار بگیرند و فریم به فریم به نمایش در می آید، این روش دیگر کمتر مورد استفاده قرار گیرد.

 انیمیشن دو بعدی یا 2D

این دسته از انیمیشن ها فقط طول و عرض دارند، مسطح هستند که به آنها فِلَت می گویند. در این دسته سایه ها و پرسپکتیو به چشم نمی خورد.

انیمیشن سه بعدی یا 3D

این انیمیشن ها، دارای طول و عرض و ارتفاع هستند. در این سبک انیمیشنا سعی می شود تا همه چیز حالت زنده و واقعی داشته باشد؛ همچنین در این سبک، چشم انداز و سایه پردازی به خوبی انجام می شود.

در واقع انیمیشن سازی یکی از مهارت های جذابی است که آنالیز حرکت را با هنر تلفیق کرده و با استفاده از نرم افزار های، مفاهیم و داستانی هرچند ساده ای را از زبان انیماتورها شکل میدهد.

انیمیشن ساز باید به زیباترین شکل ممکن و در سریع ترین زمان انیمیشن خود را بسازد، لذا برای این کار از روش های مختلف و نرم افزار های گوناگون می توان استفاده کرد. که در ادامه مطلب مجموعه گروه اموزشی فرادرس نرم افزارهای مهم و کاربردی انیمیشن سازی مناسب را در اختیار شما قرارمیدهد تا بتوانید بهترین یادگیری را داشته باشید از جمله نرم افزارهای مناسب برای انیمیشن سازی می توان به مایا، بلندر، راینو، تری دی مکس، انیمه استدیو، لومیون، موهو و.... هستند.

شيوه های مختلف ساخت انيميشن

برای این که انیمیشنی ساخته شود، راه‌ های زیادی وجود دارد. تکنولوژی های مختلفی در این عرصه حضور دارند تا بتوانید ایده خود را عملی کنید این شیوها عبارتنداز

انيميشن روی طلق (Cell Animation)

انيميشن روی کاغذ (Paper Animation)

انيميشن بدون دوربين (Animation Without Camera)

کات اوت يا انيميشن با بريده مقوا (Cut Out)

انيميشن با عکس ( Photo Animation)

پين اسکرين ( تخته سنجاق) (Pin Screen)

پيکسيليشن (Pixilation)

دیاگرام انیمیشن (Diagram Animation)

روتوسکپی (Rotoscopy )

دايناميشن (Dinamation)

انيميشن کامپيوتری (Computer Animation)

در اين روش طراحي های بين دو کليد، ايجاد بافت، پرسپکتي، رنگ، زاويه ديد، جهت گردش و سيکل های حرکتی به وسيله کامپيوتر انجام و کامل می شود، با اين ترتيب که اطلاعات لازم به کامپيوتر داده، و حرکات مورد نظر برنامه ريزی می شود و بقيه کارها با کامپيوتر است. انيميشن هنرو بخشي از سينماست.

يكي از مهم‌ترين كاربرد‌هاي ساخت انيميشن فيلم‌هاي كارتوني براي بچه‌هاست. فيلم‌هاي انيميشن در چند قالب اصلي ساخته و ارائه مي‌شوند: فيلم كوتاه، فيلم بلند سينمايي يا تلويزيوني، سريال‌هاي تلويزيوني، آگهي‌هاي تبليغاتي و چند شاخه ديگر كه از آنها مي‌گذريم. اولين هدف و عملكرد يك فيلم انيميشن بايد لذت بخشيدن به تماشاگران باشد و اهداف ديگر خود را در اين بستر دنبال كند و بدل شدن انيميشن به يكي از محبوب‌ترين فرم‌‌هاي هنري تاريخ با تكيه بر همين ديدگاه بوده در انيميشن هنر، فناوري و صنعت درهم مي‌آميزند تا يكي از پيشرفته‌ترين و پيچيده‌ترين مقولات كل تاريخ تمدن بشر را به وجود آورند.

در حال حاضر انيميشن ايران در رقابتي سنگين و نابرابر با انيميشن امريكايي، اروپايي و ژاپني (و بزودي چيني)‌ قرار گرفته است و براي حفظ حياتي مفيد و آبرومندانه نيازمند توجه، دقت و عدم اشتباه مسوولان است.

انیمیشن ساز باید به زیباترین شکل ممکن و در سریع ترین زمان انیمیشن خود را بسازد، لذا برای این کار از روش های مختلف و نرم افزار های گوناگون می توان استفاده کرد. رایج‌ترین روش برای نمایش انیمشن، سینما یا ویدئو است.

 استفاده از انيميشن شايد صحيح ترين واژه به نظر برسد، البته کلمه پويا نمايی چند سالی است که جای خود را در بين مجامع هنری و جشنواره ها به خوبی باز کرده است.

وظایف انیماتور

تولید یک انیمیشن فرآیندها و مراحل زیادی دارد از شکل گیری ایده تا ساخت مدل و ویرایش قطعه نهایی. در هر مرحله وظایف خاصی بر عهده انیماتور است که عبارتند از :

  • مرحله توسعه - تولید کنندگان و کارگردانان ایده هایی را خلق، پروژه را برنامه ریزی و منابع مالی را فراهم می کنند.
  • پیش تولید - در این بخش بازنگری ایده ها، تبدیل آنها به صورت نمایش های داستانی توسط داستان پردازان و نقاشی هر صحنه از داستان توسط طراحان انجام می شود.
  • تولید - در این بخش رنگ ها انتخاب و با استفاده از کامپیوتر حرکت ها و شخصیت ها شکل می گیرند.
  • نوردهی، زمینه سازی و ترکیب - در این بخش رنگ ها و زمینه ها به صورت کامپیوتری طراحی شده، لایه های مختلف انیمیشن با هم ترکیب شده و صداگذاری انجام می شود و در نهایت نسخه نهایی تولید می گردد.
  • وقتی انیماتور در یک پروژه کوچک کار کند، معمولا با چندین بخش از مراحل تولید درگیر است، ولی در پروژه های بزرگ معمولا مسئول بخشی از کار بوده و به عنوان عضوی از یک تیم مشغول به کار می شود.

مهارت ها و اصول یادگیری مورد نیاز در انیمیشن

  • خلاقیت و تخیل – در هر مرحله ای از ساخت انیمیشن از ایده پردازی تا ساخت آن، خلاقیت و تخیل انیماتور عنصری اصلی کمک کننده او می باشد.
  • مهارت خوب در طراحی و مدلسازی
  • صبر و تمرکز – معمولا ساخت انیمیشن زمانبر است گاهی برای تولید یک انیمیشن یک دقیقه ای باید چندین هفته وقت صرف کرد. بنابراین انیماتور باید صبور بوده و با پشتکار روی کار خود تمرکز کند.
  • دقت و توجه به جزئیات – برای دوری از کوچکترین خطا در طراحی و ساخت انیمیشن
  • مهارت های کامپیوتری خوب ترجیحا در استفاده از نرم افزارهای طراحی و گرافیکی

دانشجويان اين رشته و علاقه مندان به اين هنر پويا می توانند پس از کسب مهارتها و تجربيات در اين رشته نسبت به جايگاه کاری خود در سطح جامعه و حتی بين المللی، مطمئن و اميدوار باشند. چرا که امروزه با توجه به جريان سريع و رو به رشد ارتباطات نياز جوامع نسبت به اين رشته و متخصصان آن روز به روز در حال افزايش است.

البته یادگیری اصول و مهارت های انیمیشن سازی و ساخت انیمیشن کار سختی نیست. اما باید این را در نظر داشته باشیم انیمیشن سازی کار بسیار دقیق و زمانبری است و انیماتورها زمان زیادی را صرف طراحی (دستی یا کامپیوتری) می کنندو اگر میخواهید در این عرصه موفق شوید نرم افزارهای گروه اموزشی فرادرس ارایه داده است را دنبال کنید تا بتوانید مهارت های لازم را کسب نماید.

نرم افزارهای مهم و کاربردی برای انیمیشن سازی  

در این بخش گروه آموزشی فرادرس برای اموزش ساخت انمیشن نرم افزارهای انمیشن سازی را به دو گروه دوبعدی و سه بعدی دسته بندی کرده است که عبارتنداز:

نرم افزارهای ساخت انیمیشن 2Dیا همان دوبعدی

یکی از نرم افزار های ساخت انیمیشن دو بعدی MOHO (Animation Studio) نام دارد که می توانید آموزش کار با نرم افزار MOHO (Animation Studio) را از سایت فرادرس دانلود کنید. در ادامه لیستی از نرم افزار های ساخت انیمیشن دوبعدی آمده است.

 TVPaint

Animate CC

After Effects

Character Animator

Toon Boom Harmony

Synfig Studio

Adobe Animate

Pencil2D Animation

OpenToonz

DigiCel FlipBook

VideoScribe

SWiSH Max

نرم افزارهای ساخت انیمیشن 3D یا همان سه بعدی

یکی از نرم افزار های ساخت انیمیشن سه بعدی Autodesk 3ds Max نام دارد که می توانید آموزش کار با نرم افزار Autodesk 3ds Max را از سایت فرادرس دانلود کنید. در ادامه لیستی از نرم افزار های ساخت انیمیشن سه بعدی آمده است.

Cinema 4D R20

Houdini

Poser

Autodesk Maya

Blender

LightWave 3D

Autodesk MotionBuilder

Daz 3D

Bryce

Modo

Crazy Talk

Wings3D

Messiah Studio

نکته آخر

دو نکته را فراموش نکنید:

در انیمیشن، حرکات فشرده و خلاصه شده هستند : دانستن این نکته که روند حرکات در انیمیشن بسیار سریعتر انجام میشود به ما یادآوری میکند که جلوه های صوتی آرشیوی در اکثر موارد برای انیمیشن غیر قابل استفاده اند زیرا از نظر زمان با یکدیگر منطبق نخواهند شد- مسافت بین دو شهر در انیمیشن به یک چشم برهم زدن طی میشود اما در زندگی واقعی، برای طی آن باید ساعتها رانندگی کرد.

قانون اولیه در صدای انیمیشن : اولین قانون در جلوه های صوتی انیمیشن این است که هیچ رابطه ای بین شیئ که میبینیم و منبع اصلی صدای آن وجود ندارد. برای مثال، پای اسبها هنگام دویدن صدای مشهور “تلق تولوق” را به وجود نمی آورد، بلکه این صدا از برخورد دو پوسته نارگیل ایجاد میشود. همین بی ربط بودن است که جذابیت و فانتزی یک انیمیشن را به مراتب افزایش میدهد.

ما توصیه می‌کنیم که به سایت فرادرس مراجعه کنید و در مورد هر موضوعی که برایتان سوال است، جستجو کنید.

ديدگاه های ارسال شده است