«

طراحی داخلی چیست؟

»
وب سایت سیما دانلود در ستاد ساماندهی پایگاه های کل کشور ثبت می باشد و مطابق قوانین این مرکز عمل می کند.
خرید
#simadl-1791

طراحی داخلی چیست؟

  • 207
  • 0
  • چهارشنبه 29 اردیبهشت 1400

طراحی داخلی به بخشی از طراحی محیط گفته می شود که مشابهت های زیادی با معماری دارد. رشته طراحی داخلی به عنوان یک رشته نسبتا جدید شناخته می شود اما به طور کلی طراحی جهت ایجاد یک محیط دلپذیر به دوران تمدن اولیه باز می گردد. 

در اواسط قرن بیستم برای اولین بار از واژه دکوراتیو داخلی استفاده شد و بعد ها نام خود را به اسامی و واژه های گوناگونی تغییر داد و در نهایت واژه طراحی داخلی برای آن برگزیده شد. اصطلاح طراحی داخلی محدوده بزرگی را شامل می شود و خود نیز به عنوان یک حرفه جدی در نظر گرفته می شود. برخی از کشور های اروپایی از واژه معمار داخلی به عنوان طراح داخلی نیز استفاده می کنند. افرادی نیز وجود دارند که از واژه ی دیگری همچون طراحی محیطی استفاده می کنند چرا که نگران تعداد بالای عناصر به کار رفته و ساخته شده به دست بشر هستند.

قوانین طراحی داخلی

همانطور که گفتیم طراحی داخلی یکی از شاخه های معماری می باشد. فضا هایی که هیچگونه ناهمخوانی در میان عناصری که کلیت را تشکیل می دهد، نداشته باشند به عنوان بهترین ساختمان ها و فضا های داخلی شناخته می شوند. در میان عناصر، جنبه های سازه ای یک ساختمان، برنامه ریزی سایت، محوطه سازی، مبلمان و گرافیک معماری و معماری داخلی است که در نمونه های بسیاری از ساختمان های برجسته و داخلی ایجاد شده و به صورت هماهنگ عمل می کنند. 
امکان آنکه یک معمار به تنهایی در دوران مدرن بتواند خود متخصص تمامی این عناصر باشد وجود ندارد که تکنولوژی روز به روز پیچیده تر شده و برنامه ریزی و ساخت در دوران معاصر شکل و اصول خاص خود را دارد. از این رو باید متخصص ها به صورت گروهی در ارتباط با یک دیگر بوده و دانش خود را برای رسیدن به یک هدف مشترک به کار بگیرند و با یک دیگر همکاری کنند. به این ترتیب معمار بر روی طراحی کلی بنا تمرکز می کند و طراح داخلی به جنبه های دقیق مقیاس طراحی، زیباشناسی خاص و کاربردی و پرسش های روانشناختی و ویژگی فضا می پردازد. 
همانطور که گفتیم طراحان داخلی باید با متخصصان بسیاری در زمینه های گوناگون فعالیت و همکاری کنند و از رشته های متعددی چون معماری، دکوراسیون و .. اطلاعات مناسبی داشته باشند. به طور کلی در یک پروژه، طراح داخلی با افرادی چون معماران، پیمانکاران عمومی، لوله کش ها، متخصصین برق، نقاشان، متخصصان کفذ پوش، چوب کاران، متخصصان در و پنچره، سازندگان مبل، هنرمندان و مجسمه سازان، معماران ناظر، متخصصان کنترل آب و هوا و برنامه ریزان شهری و مقامات دولتی همکاری می کند. 

محدوده کاری شرکت های مسکونی و غیر مسکونی طراحی داخلی

طراحی داخلی را می توان به دو گروه مسکونی  و غیر مسکونی طبقه بندی کرد. فعالیت های تجاری در زمینه مسکونی در حال افزایش می باشند اما نیاز کمتری به طراحان حرفه ای در این زمینه وجود دارد و از این رو اغلب طراحان به طراحی های غیر مسکونی گرایش بیشتری دارند. 
از حوزه های اصلی و تخصصی رشته طراحی داخلی می توان به تجزیه و تحلیل فضا اشاره کرد. اغلب شرکت های طراحی توانسته اند در طراحی هتل ها، مراکز خرید و مغازه ها به دستاورد های خوبی برسند و به صورت تخصصی و ماهرانه در آن عمل کنند. باقی شرکت های طراحی نیز به طراحی مراکز آموزشی بزرگ، بیمارستان ها، کلینیک ها و ... می پردازند. 

طراحان داخلی و دکوراتور های داخلی

اصلی ترین تفاوت میان طراحان داخلی و دکوراتور های داخلی در گستره دانش آن ها می باشد. طراحان داخلی باید در مورد طیف گسترده ای از رشته ها دانش زیادی داشته باشند تا با اتکا بر آن ها بتوانند فضایی را به وجود آورند که نه تنها زیبا و جذاب باشد، بلکه بر اساس قوانین و مقررات ایجاد شده باشد. از همین رو طراحان داخلی در برخی از دولت ها برای ادامه فعالیت خود نیاز به گواهینامه طراحی داخلی یا مجوز های لازم برای کار دارند. به گونه ای که اغلب به عنوان ناظر و برنامه ریز در ایجاد دکوراسیون فضا نقش دارند. 
در مقابل دکوراتور ها نقش بسیار تخصصی داشته و باید قادر به دیدن امکانات موجود در فضای فعلی باشند. آن ها نسبت به طراحان داخلی دانش بیشتری در ارتباط با سبک ها و گرایشات طراحی دارند. 
با این وجود هر دو این متخصصان باید در انتخاب مواردی چون بهسازی پنجره، لوازم خواب، مبلمان، اثر هنری، تجهیزات جانبی، واحد های ذخیره سازی، وسایل روشنایی، فرش و قالی، رنگ ها، پارچه ها و بافت ها، سبک طراحی، طرح، طراحی برای رخداد های خاص و .. مهارت لازم را داشته باشند. 

رشته تخصصی طراحی داخلی

طراحی داخلی همچون سایر رشته های تخصصی، دارای تخصص های گوناگون و متعددی می باشد. اغلب طراحان داخلی در تمامی تخصص ها مهارت داشته و کار می کنند و کار آن ها به تخصص خاصی محدود نمی شود. برخی از طراحان داخلی نیز وجود داشته که تصمیم به کار تخصصی گرفته و پروژه های خود را به حرفه مشخصی محدود می کنند. از جمله این تخصص ها می توان به شخصیت حقوقی شرکت، کار شخصی، کار دولتی، بهداشت و درمان، وابسته به هتل داری، سازمانی، مسکونی و پایداری اشاره کرد. 
جهت طراحی یک فضای مناسب در هر یک از گروه های تخصصی گفته شده، طراحان داخلی می بایست از قوانین و مقررات دولتی خاص آگاه باشند. این قوانین می تواند در سازه های گوناگون نیز متفاوت باشد. از این رو آگاهی و دانش یک طراح داخلی از این قوانین بسیار با اهمیت می باشد. همچنین طراحان داخلی باید بدانند که هر فضایی باید چگونه و توسط چه کسی مورد استفاده قرار بگیرد تا اینگونه بهترین استاندار های طراحی را در آن مکان پیاده سازد. برای مثال لوازم و اثاثیه ای که طراح داخلی در فضای عمومی استفاده می کند با وسایلی که برای یک فضای مسکونی انتخاب می کند باید بسیار متفاوت باشد.

به طور کلی با گذر زمان، فضا ها از لحاظ کاربردی سازماندهی شده و توسعه ای زیادی با محوریت جذابیت زیبایی یافته اند. به طوری که تمامی طراحان داخلی موظف به ایجاد فضایی می باشند که از لحاظ کاربردی و زیبایی مطلوب باشد. 

کلاس آموزش طراحی داخلی در تهران

اگر قصد شرکت در کلاس آموزش طراحی داخلی در تهران دارید یا می خواهید آموزش های آن را به صورت آنلاین تهیه کنید میتوانید وارد سایت طرحستان شده و سرفصل های دوره طراحی داخلی را مشاهده نمایید.

رپورتاژ آگهی

ديدگاه های ارسال شده است